Haa...Roihu pääsi tänään agiliitelemään Tuitun ryhmässä. Porukkaa oli paljon poissa, joten törkeästi vain neito mukaan ja hieman vihjaillen sitten kentälle. Onneksi ohjaajamme Kaisa on sen verran reilu tyyppi, että autteli sitten meitä alkuun. Mentiin puomia, hyppyjä (rimat maassa vielä), keinua ja putkea. Puomia mentiin muutama kerta, loppua kohden oli vauhtia jo ainakin tarpeaksi (hihnassa silti ja suht tiukalle, ettei alkanut omin päin pöllöilemään mitään tyhmyyksiä). Kaisa oli pitelemässä Roihua pannasta ja minä syötin namia. Keinua pari kertaa, ensimmäisellä kerralla oli oma käsi erittäin tyhmästä ja jouduin palkkaamaan Roihua käsi kietoutuneena Roihun niskan takaa (?), älkää edes kysykö...toinen kerta menikin paremmin kun tumpelo ohjaaja sai kätensä kuriin ja järjestykseen. Kaisa oli keinun päässä ja alkoi sitten hiljalleen sitä laskemaan alas (oikeastaan ensin heilutteli sitä hieman ylös ja alas, lopulta vasta alas). Hyvä, että saatiin keinusta nyt sitten kunnon kokemus!

Putkessa Kaisa piti ensimmäisen kerran Roihua ja minä menin toiseen päähän huutamaan. Ensin meinasi mennä hutiin, mutta osui lopulta putkeen ja hirveällä vauhdilla läpi! Seuraavalla kerralla karkasikin Kaisalta ja suoraan putkeen ilman kutsuja. Sitten ei apuja enää tarvittukaan putkessa, hienosti meni käskystä putkeen. Hyppyjä otettiin vain siten, että Kaisa meni lelun kanssa hypyn toiselle puolelle ja heilutteli sitä siellä ja minä annoin Roihulle käskyn ja juoksin hypyn toiselle puolelle leikittämään. Otettiin myös kaksi hyppyä ja hyvin irtosi! Tästä on siis hyvä jatkaa meidän "huimaa" agilityuraamme. Hauskaa kyllä oli!

Otimme lisäksi vähän tokoa maneesissa, ei meinannut vain neito keskittyä kun samalla treenasi ihana Lola-bordercollie. Vein kuitenkin Roihun sivummalle ja otin paikkamakuuta tiheällä palkkaamisella. Lisäksi hieman liikkeestä maahanmenoa (joka muuten sujuu meillä jo aika hienosti!) ja seuraamista. Lopuksi Roihu kekkaisi hevosen kikkareet ja sen jälkeen sainkin raahata ahmatin pannasta pois. Ahmatti.

Tänään aloiteltiin myös oikean ja vasemman harjoittelu, tai oikeastaan kyllä vasta vasemman. Tehdään Mujusen oppien mukaan, eli koira merkille seisomaan ja ruokakipot ovat molemmilla puolilla 3m päässä tolpasta ja sitten vain käskyä vasemmalle (eli siellä kipossa ruokaa, toisessa ei). Tero oli ystävällisesti täyttämässä kippoa, joten saatiin muutama toisto. Ihme blondi tuokin koira välillä...olisi luullut ahneen heti hokaavan homman, mutta ei. Vaati jopa kolme (vai peräti neljä?) toistoa ennen kuin tajusi suoraan suunnata kipolle. Nooh...annetaan anteeksi.

Lisäksi sitten treenailtiin (taas) tunnaria, nyt on tunnarikapulan päällä ja ympärillä namia, jotta neito rauhoittuisi kapulan luona. Aivan kuten minua varoiteltiinkin, niin kapula saattaa unohtua ruuan jälkeen, mutta toisella käskyllä kyllä tuo kapulan kiltisti. Katsotaan mitä tästä tulee...

Paikkamakuuta ja paikallaan istumista ollaan myös otettu. Paikkamakuuseen on nyt pakko keksiä jotain! En välillä ymmärrä tuon aivoituksia...rauhallisessa ympäristössä saattaa pompata ihan ilman syytä ylös ja häiriöisessä sitten taas olla kiltisti makuullaan! Tai sitten on ohjaajassa vika.

Tänään muuten ammuttiin parit paukut Roihulle. Leikitin Roihua lelulla ja Tero sitten ampui pari kertaa starttipistoolilla. Ihan jees meni...lelusta ei irroittanut, selvästi kyllä kuunteli ensimmäistä, mutta toinen ja kolmas meni jo ilman sen suurempia ihmettelyitä. Pitänee alkaa ampuilemaan useamminkin jotta tottuu tuohonkin.

Olikohan siinä kaikki? Ei varmaankaan, mutta hyvä alku ainakin!