Roihu saikin tänään olla navetalla puuhissa mukana. Tosin ei ihan aamuruokinnalle vielä mennyt navettaan pyörimään, mutta sitten siinä yhdeksän maissa kun menimme Teron kanssa tekemään pupuille uutta sisäaitausta, niin neito pääsi mukaan puuhastelemaan. Hyvinhän tuo siellä meni, juoksenteli jopa kuivikekäytävällä omiaan, sen verran kuitenkin elukoita arasteli, ettei ruokintapöydälle mennyt. Testailin hieman kuinka tuo reagoi kovempiin ääniin (Tero mm. rälläköi, sahasi sähkösahalla), mutta isompia reagointeja ei saatu aikaiseksi. Minä vielä heittelin metalliputkia toisia metalliputkia päin aivan Roihun vieressä ja ei mitään! Aikamoinen epeli...

Kun saatiin kanit uuteen aitaukseen ja Roihun hetken aikaa niitä tuijoteltua, päätimme mennä katsomaan hieman lampaita hihnassa. Roihuhan nimittäin tykkää käydä "pölläyttämässä" lambeja aidan takaa, eli ottaa vauhtia ja häntä pystyssä hieman pöhähtämässä aidan takana. Noh...hihnassa neito tuntui menevän hienosti häntä alhaalla ja tiukka tuijotus lampaisiin suunnattuna. Kuitenkin lampaiden lähtiessä juoksemaan, Roihun häntä nousi ja olisi varmasti kiitänyt perään, ellei hihna olisi estänyt. Tästä tietysti tiukka kielto ja koira kuriin ja nuhteeseen. Hetken siinä pyörittyämme homma alkoikin selvästi sujumaan jo paremmin, eikä Roihu enää niin herkästi meinannut perään lähteä. Ehkäpä pääsemme reilun viikon päästä ihan ohjattuun paimenteluun!

Kotona käväisimme välillä ja kävimme porukalla lenkilläkin. Siitä sitten Roi ja Tui suihkun kautta tokottelemaan. Tänään olikin taas ihan hyvä päivä! Otimme askelluksia, jotka sujuivat aikas mallikkaasti! Peruuttaminen tuotti hieman ongelmia, mutta sitä emme ole pahemmin ottaneetkaan, joten annettakoon anteeksi. Ruutu meni hienosti, tosin tällä kertaa minä menin Roihun seuraksi ruutuun leikkimään lelulla. Hyvin kuitenkin lähti ruutuun, eikä jäänyt mitään ihmettelemään.

Tunnaria otettiin pelkästään yhdellä kapulalla ja sekin oli vuorattuna namilla. Eipä meinannut tyttö ilman lisäkäskyä kapulaa minulle tuoda, mutta tämä vaarahan oli tiedossa. Tätä kuitenkin jatkamme ja katsomme kuinka homma alkaa sujumaan. Hyppyä otettiin ensimmäisen kerran Roihun kanssa (ollaanhan me vähän hommaa katseltu, mutta ensimmäisen kerran otettiin oikea hyppy). Lelu vain esteen yli ja Roihulle käsky. Hienosti meni! Seuraavalla kerralla pyysin kouluttajaa viemään lelun hypyn taakse ja tietysti Roihun tietämättä. Hienosti hyppäsi myös tällä kertaa, kolmas kerta samalla tavalla! Se riittikin meille. Eipä me muistaakseni muuta otettu tällä erää...ihan vain hetki paikkamakuuta jossakin välissä.

Loppuilta menikin sitten kotona, silti tuntui neitokaisella riittävän energiaa! Olisi pitänyt leikkiä lelulla ja helliä sylissä. On tuo varsinainen energiapakkaus!