Minulla lienee pinna turhan kireällä nykyään. Taidan jättää nyt tokoilut Roihun kanssa vähemmälle, kun en meinaa itse kestää tuolta hömelöltä virheitä. Tarkoitus kun ei ole kuitenkaan pilata tuon koiran treenejä jo tässä vaiheessa (eikä ollenkaan). Eli treenit eivät ole menneet putkeen, kaikki ainakaan.

Kaukoissa ensimmäinen nousu tuottaa ongelmia, siksipä junnaammekin nyt sitten läheltä ja kunnolla (eli kauan). Välillä nousee kauempaakin, mutta turha minun on sitä nyt kokeilla. Palataan lähelle ja tehdään tästä nyt varma (aina minulla on olevinaan niin kova kiire)!

Tunnarikapulaa ollaan taas pidelty suussa. Hyvin pitää sivulla istuessa jo! Mutta....jos pyydän neitoa noutamaan kapulan ja tuomaan sen sivulle, niin se sylkäistään pois. Noh...tätäkin sitten pidetään helpompana liikkeenä ja vaikeutetaan vasta piiiitkän ajan päästä. Argh...

Hyppy onkin sujunut oikein mallikkaasti! Kun namialusta on hypyn takana, niin neito hyppää oikein hienosti, tosin välillä jää nuuhkuttelemaan maata, eikä kuuntele seis-käskyä. Tänään kokeilin ensimmäistä kertaa ilman namialustaa ja oli pienoinen virhe (?). Ei meinannut ensin hypätä, lopulta kuitenkin meni ensimmäiselläkin käskyllä yli hienosti. Pitää kuitenkin vielä vahvistaa tuota, eikä kiirehtiä (taas se kiire!).

Luoksetulot menneet ihan ok, turha minun on nyt niitä hinkata enempää. Vauhtia saadaan lelulla lisää, hiotaan sitä sivulle tulemista sitten erikseen, eikä yhdistetän vielä liikkeeseen tuon enempää. Nyt on neito pysynyt hyvin istuen odottamassa kutsua, eikä ole ennakoinut! Hyvähyvä.

Seuraamiset ovat menneet mukavasti! Lelu piilossa treeniliivin edustassa ja kontakti on mainio! En vain saisi ottaa nyt mitään maahanmenoa yms. liikkeestä, sillä tuo rusakko alkaa ennakoimaan uskomattoman nopeasti! Ja tänään meni liikkeestä maahanmeno todella nopeasti ja hienosti! Parempi kun ei sitä nyt taas sitten treenailla. Nyt on sujunut nuo liikkeestä seisomisetkin hienosti, vaikken välittömästi lelua heitäkkään. Edelleen otan sen peruuttamalla, kuten otin aluksi maahanmenossakin.

Paikkamakuut ovat kuitenkin sujuneet hyvin! Jotain positiivista! Eikä se treenaaminen nyt niin huonosti muutenkaan ole mennyt ;) kunhan pitää välillä jurputtaa.

Naksuteltukin ollaan pitkästä aikaa. Ollaan nimittäin alettu treenaamaan omaksi huviksi tarkkuusetsintää. Aloitimme harjoittelemaan esineen (tässä tapauksessa avaimen) ilmaisua. Ensin riitti, että Roihu tökkäsi kuonolla avainta, naksu ja nami. Kun tämä alkoi sujumaan, niin vaadin jo enemmän. Seuraavaksi Roihun piti mennä makaamaan ja tökkäistä kuonolla avainta. Kun tämäkin alkoi sujumaan hyvin, niin siirsin hieman avaimen paikkaa. Aluksi ei neito meinannut tajuta, mutta kun hokasi, niin avainta sai siirtää pidemmällekin ja Roihu meni hienosti ilmaisemaan avaimen. Ahneuksissani menin vielä kokeilemaan kuinka neito estii avaimen, jollei se näe minne se laitetaan. Noh...liika on liikaa. Nyt keskitytään vain vahvistamaan ilmaisua ja vaikeutetaan hiljalleen. Tänään tosin kokeiltiin ilmaisua myös kynällä ja heti hokaisi homman nimen! Eli kokeillaan nyt ilmaisua eri esineillä ja helpoilla harjoituksilla. Ainakin saadaan aivotyöskentelyä tuolle pirpanalle.

Lisäksi ollaan tehty kertaalleen namiruutua ja nyt Roihu pysyikin ruudussa hyvin, vain haistoi pari kertaa ruudun ulkopuolelta, mutta se on sallittavaa. Jalat eivät kuitenkaan kertaakaan menneet ruudun ulkopuolelle. Huomenna taas pitäisi tehdä namiruutua, jotta Roihu saa ruokaa ;)

Lisäksi opetellaan tällä hetkellä erästä temppua, mutta siitä myöhemmin lisää, jos kerrottavaa on.